Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Είναι ο Ιούλιος η πραγματική προθεσμία για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα;

Brown Brothers Harriman: Είναι ο Ιούλιος η πραγματική προθεσμία για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα;
Αν και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από τις διαπραγματεύσεις, τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη είναι ενθαρρυντικά
Ο Ιούλιος ίσως να αποτελεί την πραγματική προθεσμία για την Ελλάδα, όταν θα πρέπει να αποπληρώσει την ΕΚΤ, σημειώνει η Brown Brothers Harriman, ενώ κάνει αναφορά και στο ράλι που καταγράφηκε στις αγορές μετά την αύξηση της έκτακτης ρευστότητας, του ELA, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από τις διαπραγματεύσεις, οι αναφορές που έρχονται από την Ευρώπη σχετικά με την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρες», σημειώνει και προσθέτει ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει ράλι, με το ελληνικό χρηματιστήριο να καταγράφει άνοδο 7%, οδηγούμενο από τα κέρδη 13% του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Αυτό, σημειώνει η Brown Brothers Harriman, πατά το γεγονός ότι ο αμερικανικό οίκος Standard and Poor's αποφάσισε να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε CCC από CCC+, ως απάντηση ίσως στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ομαδοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ σε μία, που θα καταβάλει στα τέλη του μήνα.
Η αύξηση του ορίου του ELA από την ΕΚΤ χθες, ήταν η μεγαλύτερη εδώ και πολλούς μήνες, επισημαίνεται, κάτι που θα πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι περαιτέρω πιέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Ενώ πολλοί στρέφουν την προσοχή τους στις μεγάλες αποπληρωμές προς την ΕΚΤ που είναι να λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα και τον Αύγουστο, αυτό υποδηλώνει ότι ο Ιούλιος είναι η πραγματική προθεσμία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης