Τελευταία Νέα
Διεθνή

Overtveldt (ΥΠΟΙΚ Βελγίου): Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν λειτούργησε όπως σκοπεύαμε…

Overtveldt (ΥΠΟΙΚ Βελγίου): Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν λειτούργησε όπως σκοπεύαμε…
Ο κίνδυνος μετάδοσης ενός Grexit στις χώρες της ευρωπεριφέρειας έχει μειωθεί
Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν λειτούργησε όπως σκοπεύαμε, όμως παραμένει η καλύτερη ελπίδα μας να μπει ξανά η Ελλάδα στον σωστό δρόμο, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Johan Van Overtveldt.
Η ανάπτυξη της Ελλάδας εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της χώρας, επεσήμανε στη συνέχεια ο βέλγος ΥΠΟΙΚ, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι σοβαρή στο μεταρρυθμιστικό της έργο.
Ο κ. Overtveldt αναφέρθηκε και στη στάση των εταίρων στις διαπραγματεύσεις, σχολιάζοντας πως «το να συμβιβαστούμε με τις λιγότερο λογικές απαιτήσεις της Ελλάδας θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των αντι-ευρωπαϊκών κόμματων στην ΕΕ».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι τόσο αδύναμη, όσο στο παρελθόν και υποστήριξε ότι το Grexit δεν θα είχε συνέπειες domino στις υπόλοιπες χώρες της ευρωπεριφέρειας.
Ερωτηθείς σχετικά με την μείωση του ελληνικού χρέους, ο βέλγος ΥΠΟΙΚ, ισχυρίστηκε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρει διαφορετικής μεταχείρισης από τις υπόλοιπες χώρες.
Στη συνέχεια, έπειτα από νέα ερώτηση, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πως θα κινηθεί στο βραχύ μέλλον, ενώ αρνήθηκε να σπεκουλάρει σε ένα plan B.
Αρκέστηκα, απλώς, στο να ευχηθεί ότι η ελληνική πλευρά θα εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της.
Ακόμα, υποστήριξε ότι το ευρώ απαιτεί κάποια απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, καθώς τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης «δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», ενώ το ευρώ πρέπει να είναι ανθεκτικό.
Η στρατηγική της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις βασίζεται στην ιδέα ότι η Ευρώπη φοβάται την ελληνική χρεοκοπία, ωστόσο ξεχνά ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στο 2009, ανέφερε με νόημα, ο Overtveldt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης