Νέα έκκληση Καραμούζη (Eurobank): Απαιτείται έστω και επώδυνη συμφωνία - Επικίνδυνες οι σκέψεις περί πτώχευσης

Νέα έκκληση Καραμούζη (Eurobank): Απαιτείται έστω και επώδυνη συμφωνία - Επικίνδυνες οι σκέψεις περί πτώχευσης
Απαιτείται η κατάρτιση εθνικού προγράμματος διαχείρισης προβληματικών δανείων και εθνικός σχεδιασμός για το τραπεζικό σύστημα στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού εποπτικού πλαισίου
«Την αδήριτη ανάγκη και μοναδική ρεαλιστική εθνική επιλογή, παραμονής της χώρας ως ισότιμο μέλος στην Ευρωζώνη με τη σύναψη μιας ρεαλιστικής, δίκαιης έστω και επώδυνης συμφωνίας η οποία πρέπει να τύχει της συλλογικής στήριξης» εξέφρασε, εκ νέου, ο πρόεδρος της Eurobank, N. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια περιοδείας της διοίκησης της τράπεζας στη Δυτική Ελλάδα (στις 11 και 12 Ιουνίου).
Ο κ. Καραμούζης χαρακτήρισε «επικίνδυνες και επιπόλαιες οποιεσδήποτε σκέψεις για στρατηγικές πτώχευσης, αποχώρησης από το ευρώ με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και παράλληλο νόμισμα που θα σημάνουν μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια με ανείπωτο κόστος για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τη χώρα.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα βαθύ θεσμικό εκσυγχρονισμό στο κράτος, τον ανταγωνισμό, στις αγορές, την κοινωνική πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενέργεια, τον χωροταξικό σχεδιασμό, το φορολογικό πλαίσιο, με έμφαση τον αναπτυξιακό προσανατολισμό, τόνισε.
Ο κ. Καραμούζης εστίασε κυρίως στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στην παρούσα συγκυρία και υπογράμμισε ότι «απαιτούνται πολιτικές αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών, επιστροφής της ομαλότητας και της ρευστότητας και κάλυψη του εθνικού επενδυτικού ελλείμματος, με τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των μεγάλων έργων υποδομών ύψους κατ' εκτίμηση 100 δισ. ευρώ στην επόμενη πενταετία».
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «απαιτείται η κατάρτιση εθνικού προγράμματος διαχείρισης προβληματικών δανείων, εθνικός σχεδιασμός για το τραπεζικό σύστημα στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού εποπτικού πλαισίου και μια σημαντική σταδιακή στροφή προς ένα νέο διατηρήσιμο παραγωγικό πρότυπο δημιουργίας θέσεων εργασίας και πλούτου».
Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικόλαος Καραμούζης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου κ. Κώστας Βασιλείου και άλλα ανώτατα στελέχη της Διοίκησης επισκέφθηκαν το δίκτυο καταστημάτων Eurobank και Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πάτρα.
Εντυπωσιακή ανταπόκριση είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, πελάτες της Τράπεζας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, Επιμελητηρίων και Οργανισμών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι οποίοι παρακολούθησαν ομιλίες του Προέδρου του ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της Eurobank για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.
Αντίστοιχα, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι παραβρέθηκαν σε γεύμα που παρέθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας στην Πάτρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS