Τελευταία Νέα
Πολιτική

Van Rompuy: Μακροχρόνιο το πλήγμα από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Van Rompuy: Μακροχρόνιο το πλήγμα από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Θα υπάρξουν παράλληλα γεωπολιτικές επιπτώσεις στο τρέχον αδιέξοδο με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα αποτελούσε ένα διαρκές πλήγμα για την Ελλάδα και το πιο φιλόδοξο πολιτικό και οικονομικό πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy, σε δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη, από τις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε, αν η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη, αυτό θα είχε παράλληλα γεωπολιτικές επιπτώσεις στο τρέχον αδιέξοδο με τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα θα ενθαρρυνόταν να δει την Ευρώπη ως αδύναμη.
«Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι από τη στιγμή που αποχωρείς, δεν θα έλεγα ότι θα είναι για πάντα, όμως θα είναι για ένα πολύ, πολύ μεγάλο διάστημα», σημείωσε.
«Η απόφαση αυτή της αποχώρησης θα είναι κατά κάποιον τρόπο για γενιές και γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα μεγαλύτερα θύματα ενός τέτοιου αποτελέσματος θα ήταν ο ελληνικός λαός, επισήμανε και πρόσθεσε ότι πλήγμα θα δεχόταν και η ζώνη του ευρώ, καθώς θα ανέκυπταν αμφιβολίες σχετικά με μια πιθανή μελλοντική κρίση σε κάποιο άλλο μέλος της Ευρωζώνης.
«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να απαντήσω σε ερώτηση για Grexit», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης