Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Παρατεταμένη πτώση του ευρώ, αν δεν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – εταίρων έως τις 22 Ιουνίου

Credit Agricole: Παρατεταμένη πτώση του ευρώ, αν δεν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – εταίρων έως τις 22 Ιουνίου
Η Credit Agricole εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να υπάρξει συμφωνία
Παρατεταμένη πτώση του ευρώ, προβλέπει η Credit Agricole, σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων έως και τη Σύνοδο Κορυφής στις 22/6.
Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τη Δευτέρα, ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία και επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στις ελληνικές τράπεζες θα ασκήσει καθοδικές πιέσεις στο κοινό νόμισμα.
Προς το παρόν, επισημαίνει η Credit Agricole, το ευρώ φαίνεται να αντιστέκεται στις πιέσεις για δύο λόγους: την προσδοκία για θετικό αποτέλεσμα στο ελληνικό ζήτημα και τις τοποθετήσεις των επενδυτών.
Ως προς τις τοποθετήσεις των επενδυτών, η γαλλική τράπεζα επισημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί long στις ευρωπαϊκές μετοχές και τα ομόλογα, στηρίζοντας το ευρώ.
Η Credit Agricole εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ευρώ, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.
Την θέση αυτή υποστηρίζει, σύμφωνα με την τράπεζα, και η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Αθήνα.
Παράλληλα, διατυπώνει την άποψη ότι σε περίπτωση που η ΕΚΤ συνδέσει την παροχή του ELA στις ελληνικές τράπεζες με την συμφωνία, τότε η πίεση που ασκείται στην ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία θα ενταθεί οδηγώντας στη λύση του ζητήματος.
Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, πιθανή είναι μια αντίδραση πανικού στις αγορές της Ευρώπης, καθώς η προθεσμία για την αποπληρωμή του ΔΝΤ (30/6/2015) πλησιάζει και ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία και επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών αυξάνεται.
Το μόνο που μένει να διαπιστωθεί, καταλήγει η Credit Agricole, είναι αν η ελληνική τραγωδία θα επηρεάσει μόνο την πορεία του ευρώ ή θα πυροδοτήσει το φαινόμενο της αποστροφής κινδύνου σε παγκόσμιο επίπεδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης