Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (Eurobank): Χωρίς συμφωνία θα κλείσουν τεχνικά οι ελληνικές τράπεζες, λόγω ΕΚΤ - Διευκρινίσεις από την Eurobank

Καραμούζης (Eurobank): Χωρίς συμφωνία θα κλείσουν τεχνικά οι ελληνικές τράπεζες, λόγω ΕΚΤ - Διευκρινίσεις από την Eurobank
Το ευρωσύστημα και η ΕΚΤ κρατούν ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες
Την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο BBC, ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι ζωτικής σημασίας και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι τεχνικά πλήρως εξαρτημένο από την ΕΚΤ και το ευρωσύστημα.
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, είναι πιθανό οι ελληνικές τράπεζες να αναγκαστούν τεχνικά να κλείσουν για μέρες, προειδοποίησε, ειδικότερα, ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, ο οποίος, ωστόσο, ουδόλως αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες.
Ειδικότερα, μιλώντας στο βρετανικό BBC, ο πρόεδρος της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελλάδας επεσήμανε ότι ο κίνδυνος για αναγκαστικό κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών είναι υπαρκτός, σε περίπτωση, που δεν επιτευχθεί συμφωνία, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως εξαρτημένο από τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA της ΕΚΤ.
Ο κίνδυνος, σε τεχνικό επίπεδο, είναι γνήσιος, σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά, με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Τσίπρα δεν καταφέρει να πείσει τους ηγέτες και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι προβαίνει σε αξιόπιστες κινήσεις για να ισοσκελίσει τους λογαριασμούς της Ελλάδας, υποστήριξε ο κ. Καραμούζης.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ αποφάσισε και σήμερα, να κρατήσει τις ελληνικές τράπεζες στη ζωή, υποδηλώνοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως εξαρτημένο από το ευρωσύστημα και την ΕΚΤ.

Η ανακοίνωση της Eurobank σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καραμούζη:

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προέβη η διοίκηση της Eurobank, σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η συνέντευξη του προέδρου κ. Καραμούζη από το BBC.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, στη σημερινή συνέντευξή του στο BBC, ουδόλως αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες.
Οι σχετικές αναφορές παρερμηνεύουν το περιεχόμενο της συνέντευξης που ήταν σαφές, όπως καθένας μπορεί να διαπιστώσει βλέποντας το σχετικό βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης