Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Ύφεση και ανεργία θα φέρουν τα μέτρα - Στην ιδιωτική οικονομία πέφτει το βάρος

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Ύφεση και ανεργία θα φέρουν τα μέτρα - Στην ιδιωτική οικονομία πέφτει το βάρος
Μια πρόταση με διαφορετικό μείγμα μέτρων και αναπτυξιακό πρόσημο θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και θα οδηγούσε σε βιώσιμη λύση, τόνισε ο πρόεδρός του Σ. Αναστασόπουλος
Ύφεση και άνοδο της ανεργίας θα προκαλέσουν τα προτεινόμενα μέτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι το βάρος πέφτει στην ιδιωτική οικονομία.
Ωστόσο, τόνισε ότι μια συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία.
Όπως ανέφερε, μια πρόταση με διαφορετικό μείγμα μέτρων και αναπτυξιακό πρόσημο θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και θα οδηγούσε σε βιώσιμη λύση, για να προσθέσει ότι σε κάθε περίπτωση μια συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία που θα οδηγήσει σε απαξίωση της οικονομίας και φτωχοποίηση της Ελλάδας.
«Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού δείχνει να καλύπτει τους όρους για παράταση της συμφωνίας και της χρηματοδότησης και να αποτρέπει την άτακτη πορεία προς τη χρεοκοπία», σημειώνει, ωστόσο συμπληρώνει ότι «από την άλλη πλευρά τα προτεινόμενα μέτρα ρίχνουν το βάρος στην ιδιωτική οικονομία με νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών που είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε ύφεση και άνοδο της ανεργίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης