Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Ένα «Brexit» θα πλήξει την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Βρετανίας

Standard and Poor's: Ένα «Brexit» θα πλήξει την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Βρετανίας
Τράπεζες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως θα αναζητήσουν αλλού να εγκαταστήσουν την ευρωπαϊκή τους βάση, σημειώνει ο οίκος
Στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη βρετανική οικονομία, αλλά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου από ένα ενδεχόμενο «Brexit» αναφέρεται ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
Όπως σημειώνεται, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία της χώρας και ο χρηματοπιστωτικός της τομέας ίσως να δεχθούν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα, αναγκάζοντας τράπεζες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως να αναζητήσουν άλλα μέρη για να εγκαταστήσουν την ευρωπαϊκή τους βάση.
Ο αναλυτής της Standard and Poor's, Frank Gill, σημειώνει ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί αξιοσημείωτα το τρέχον καθαρό πλεόνασμα σε ασφάλειες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες περισσότερο από 3% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, προσθέτει, η έκταση αυτού του αντίκτυπου θα εξαρτηθεί από τις εναλλακτικές συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου που μπορεί να συμφωνήσει η Βρετανία με τους ευρωπαίους εταίρους της σε περίπτωση μιας εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.
Αν υπάρξει ένα Brexit, σημειώνει ο αναλυτής της Standard and Poor's, το κέντρο βάρους των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών θα μπορούσε να κινηθεί προς τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Δουβλίνο ή αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης