Επιχειρήσεις

KKR: Σε εφαρμογή πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης των NPLs - Στηρίζει το ευρωπαϊκό banking και επιχειρείν

KKR: Σε εφαρμογή πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης των NPLs - Στηρίζει το ευρωπαϊκό banking και επιχειρείν
Από το 1996, η KKR έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε περισσότερες από 100 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις
Tη δημιουργία μιας νέας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας με στόχο τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία KKR.
Η σύσταση της εν λόγω πανευρωπαϊκής πλατφόρμας έχει στόχο τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προς όφελος τόσο των ίδιων των τραπεζών, όσο και προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών με προβληματικά χαρτοφυλάκια.
Η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα τέθηκε ήδη σε λειτουργία στην Ιταλία, ενώ εφαρμόζεται σε UniCredit και Intesa Sanpaolo, με στόχο την ταχεία επέκταση της εφαρμογής της και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Μέσω της εφαρμογής της εν λόγω πλατφόρμας σχεδιάζεται η παροχή τεχνογνωσίας σε όρους λειτουργικούς, αλλά και σε επίπεδα κεφαλαίων, ώστε οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν στο μονοπάτι της ομαλότητας και εν συνεχεία της ανάπτυξης, με στόχο να παραχθεί αξία για όλους του μετόχους.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας 1,2 δισ. ευρώ.
Η σύσταση της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΚR πως θα συνεχίσει να επενδύει στις ευρωπαϊκές τράπεζες και επιχειρήσεις.
Από το 1996, η KKR έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε περισσότερες από 100 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης