Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

BBC: Η ΕΚΤ θα παγώσει το όριο αύξησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Τραπεζική αργία τη Δευτέρα 29/6

BBC: Η ΕΚΤ θα παγώσει το όριο αύξησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Τραπεζική αργία τη Δευτέρα 29/6
Τραπεζική αργία τη Δευτέρα (29/6) προβλέπει η τραπεζική πηγή του BBC
Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να απενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες κατά τη συνεδρίασή του αργότερα σήμερα (28/6), σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της τράπεζας, που επικαλείται το BBC.
Σε αυτή την περίπτωση, και αν οι έλληνες καταθέτες δεν αποφασίσουν, «ως θαύμα», να σταματήσουν τις αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες, τότε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα βρεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση τη Δευτέρα (29/6), επισημαίνει το δημοσίευμα.
Επισημαίνει, ειδικότερα, ότι οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται από τον μηχανισμό ELA, τον οποίο παρέχει μεν η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά εγκρίνει η ΕΚΤ, ώστε να καλύπτουν τις επιθυμίες των καταθετών τους.
«Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή, από το να ανακοινώσει μια τραπεζική αργία τη Δευτέρα, εν αναμονή της θέσπισης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων», δηλώνει χαρακτηριστικά η πηγή του BBC.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλές φορές επαναλάβει τη θέση της, κατά της επιβολής capital controls
Η αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να τερματίσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες, απηχεί τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους, ειδικότερα την απόφαση του Eurogroup να μην παρατείνει το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά και την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας την Τρίτη 30/6, όταν και καλείται να καταβάλει ποσό ύψους 1,6 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης