Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Απαραίτητο το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος

Business Insider: Απαραίτητο το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος
Το capital Control, είναι η ύστατη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις στις τράπεζες
Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε κλείσιμο των τραπεζών της ώστε να αποτρέψει την ολική κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος αναφέρει σε δημοσίευμα του το Business Insider.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ σκοπεύει , παρά την απόφασή της να παγώσει τον ELA, να διατηρήσει την έκτακτη βοήθεια ρευστότητας, στα επίπεδα που βρισκόταν ήδη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε περίπτωση που δεν κλείσουν οι τράπεζες, θα επιβληθεί έλεγχος καταθέσεων, μέτρο που θεωρείται πολύ σκληρότερο και εφαρμόστηκε στην Κύπρο το 2013.
Αντίθετα, το κλείσιμο των τραπεζών ως μέτρο, είναι ευκολότερο να ανακληθεί με πολύ περιορισμένες επιπτώσεις από αυτές που θα μπορούσε να προκαλέσει ο έλεγχος των καταθέσεων.
«Το capital Control, είναι η ύστατη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις στις τράπεζες» υπογραμμίζει ενώ αναφερόμενο στις εκτιμήσεις της Morgan Stanley τονίζει ότι «το σενάριο αυτό είναι το επικρατέστερο στην παρούσα φάση».
Όπως αναφέρει το Business Insider, η ΕΚΤ κατέληξε σε αυτή την απόφαση μελετώντας την κατάσταση στις αγορές και το ρίσκο που θα μπορούσε να προκαλέσει την ευρωζώνη.
Τέλος, υπογραμμίζεται η πρόθεση της ΕΚΤ να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της απόφαση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης