Τελευταία Νέα
Οικονομία

Standard and Poor's: Υποβαθμίζει την Ελλάδα κατά μια βαθμίδα σε CCC- με αρνητικό outlook - Στο 50% η πιθανότητα Grexit

Standard and Poor's: Υποβαθμίζει την Ελλάδα κατά μια βαθμίδα σε CCC- με αρνητικό outlook - Στο 50% η πιθανότητα Grexit
Εάν οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν βελτιωθούν σε έξι μήνες, τότε η χώρα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 6 μηνών

Σε νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, κατά μια βαθμίδα, σε CCC- από CCC προηγουμένως, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
Ειδικότερα, ο οίκος αποφάσισε να υποβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα, σε CCC- από CCC προηγουμένως, με αρνητικό outlook.
Ταυτόχρονα διατηρεί αμετάβλητη τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας στο C.
Η S&P προειδοποιεί πως η πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί κοντά στο 50%, ενώ εξηγεί πως, με την απόφασή της να υποβαθμίσει εκ νέου την Ελλάδα, παραβιάζει για μια ακόμη φορά το οικονομικό της ημερολόγιο - χρονοδιάγραμμα.
Η νέα υποβάθμιση της Ελλάδας αποδίδεται στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει τις προτάσεις των δανειστών, αλλά και να τις θέσει προς δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό.
Η νέα υποβάθμιση της Ελλάδας αποδίδεται επίσης και στη σημαντική επιδείνωση της κατάστασης ρευστότητας της χώρας από τις 10 Ιουνίου.
Εάν οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν αλλάξουν σε έξι μήνες, τότε η χώρα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 6 μηνών.
Κατά την S&P, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις προτάσεις των δανειστών αναδεικνύει πως προτεραιότητα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι η εγχώρια πολιτική και όχι η χρηματοπιστωτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, η εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά και η παραμονή στην Ευρωζώνη.
Η επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο οίκος μάλιστα προβλέπει ύφεση στο -3% για την Ελλάδα το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης