Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Πως είναι η ύφεση; (το ελληνικό στυλ) - Η Ελλάδα στη μέση μιας βαθιάς ύφεσης και από πολλές απόψεις σε κατάθλιψη

CNN Money: Πως είναι η ύφεση; (το ελληνικό στυλ) - Η Ελλάδα στη μέση μιας βαθιάς ύφεσης και από πολλές απόψεις σε κατάθλιψη
Για πολλούς το να φύγουν από τη χώρα αποτελεί τη μοναδική επιλογή ενώ το 3% του πληθυσμού έχει φύγει από το 2010
Κεντρικό θέμα στο CNN Money η ελληνική κρίση με φωτογραφία που απεικονίζει πλήθος πολιτών να σχηματίζουν ουρές έξω από τραπεζικό κατάστημα και μια γυναίκα να πιάνει με απελπισία το πρόσωπό της. Αυτή την εικόνα προβάλλει το αμερικανικό δίκτυο σε δημοσίευμα με τίτλο: «Πώς είναι η ύφεση (το ελληνικό στυλ)».
Όπως αναφέρει «το ελληνικό δράμα έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.
Οι τράπεζες είναι κλειστές και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους.
Όμως πίσω από τα πρωτοσέλιδα είναι μια χώρα στη μέση μιας βαθιάς ύφεσης – και από πολλές απόψεις είναι μια κατάθλιψη».
Σχολιάζει ακόμα ότι το ΑΕΠ της χώρας έχει συρρικνωθεί κατά 25% μέσα σε έξι χρόνια, ότι η ανεργία εκτοξεύτηκε από το 10% το 2010 στο 25% τον Μάρτιο του 2015 και ότι περισσότερο έχουν πληγεί οι νέοι με έναν στους δύο κάτω των 25 ετών να μην έχουν δουλειά.
Για πολλούς, σχολιάζει, το να φύγουν από τη χώρα αποτελεί τη μοναδική επιλογή και ότι το 3% του πληθυσμού έχει φύγει από το 2010.
Επισημαίνει, δε, ότι, όσοι είναι ακόμα τυχεροί και έχουν δουλειά έχουν δει τους μισθούς τους να καταρρέουν, και ότι η Ελλάδα έχει βιώσει την μεγαλύτερη πτώση μισθών στις αναπτυγμένες χώρες από το 2008.
Αυτές οι συνθήκες έχουν γονατίσει αρκετές επιχειρήσεις καθώς σχεδόν 60 εταιρείες κλείνουν κάθε μέρα μέσα στο τρέχον έτος (2015).
Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο εγκαταλελειμμένα κτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης