Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Monti: Σέβομαι τη σοφία του ελληνικού λαού - Οι θεσμοί λειτούργησαν αποικιοκρατικά και ο Τσίπρας με τακτικισμούς

Monti: Σέβομαι τη σοφία του ελληνικού λαού - Οι θεσμοί λειτούργησαν αποικιοκρατικά και ο Τσίπρας με τακτικισμούς
Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα, δεν θα φοβόμουν ότι ένα ΝΑΙ θα ήταν αποτυχία της πολιτικής μου
«Υπήρξε μεγάλη έκπληξη από τη διαπραγματευτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα» τόνισε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti επιδίδοντας στον έλληνα πρωθυπουργός «τακτικισμό» στις συνομιλίες του με τους δανειστές.
Ο ιταλός γραφειοκράτης που βρέθηκε στο τιμόνι της Ιταλίας από το 2012 τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι «σέβεται τη σοφία του ελληνικού λαού και δεν θα πάρει θέση στο ζήτημα του δημοψηφίσματος τώρα».
Βέβαιος ότι «ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στο ευρώ» ο ιταλός τεχνοκράτης τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων και της φοροδιαφυγής.
«Εάν επικρατήσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει μεγαλύτερη προθυμία από την πλευρά την Ευρώπης να συνεργαστεί με την Αθήνα» υπογράμμισε λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση» εάν προηγηθεί το ΟΧΙ δεν πιστεύει πως υπάρχουν κυβερνήσεις στην Ε.Ε που δεν θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.
«Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα, δεν θα φοβόμουν ότι ένα ΝΑΙ θα ήταν αποτυχία της πολιτικής μου» είπε λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση ο έλληνας Πρωθυπουργός θα έβρισκε μεγαλύτερη κατανόηση από τους έλληνες στις προσπάθειες του αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ότι το ΟΧΙ θα αποτελέσει ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί για την ελληνική κυβέρνηση.
«Η ευθύνη ήταν κύρια της Ελλάδας και όχι της Ευρώπης, για να λάβει τα μέτρα που έπρεπε» τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τους θεσμούς τους καταλόγισε ευθύνες λέγοντας ότι κινήθηκαν σε μια λογική νέο αποικιακή που ενόχλησε τους έλληνες.
«Η λεγόμενη τρόικα θα ερχόταν και στην Ιταλία αν είχαμε ανάγκη πακέτου διάσωσης» κατέληξε υπονοώντας ουσιαστικά ότι δεν ήταν προσωπική επίθεση κατά της Ελλάδας η στάση των θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης