Τελευταία Νέα
Οικονομία

Economist: Στην οικονομική κατάρρευση οδεύει η Ελλάδα - Η κατάσταση θα επιδεινωθεί

Economist: Στην οικονομική κατάρρευση οδεύει η Ελλάδα - Η κατάσταση θα επιδεινωθεί
«Η οικονομία της χώρας κατέρρευσε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
Με τη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, οι πολίτες ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα στηρίζοντας την πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το γεγονός αυτό χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, γράφει ο Economist.
Τα capital controls ισχύουν ακόμη και οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, ενώ πλήγμα έχουν δεχτεί και οι επιχειρήσεις, συνεχίζει ο Economist.
Επιπλέον, επισημαίνει, ότι έχουν ήδη παρατηρηθεί ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ενώ τονίζει ότι η οικονομία της χώρας κατέρρευσε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την κατανάλωση να έχει μειωθεί κατά 70% με τα capital controls.
Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, γράφει χαρακτηριστικά ο Economist και τονίζει ότι η ρευστότητα στις τράπεζες στερεύει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο Grexit.
Η έξοδος έστω και μίας χώρας από το ευρώ μπορεί να σημάνει καταστροφή, προειδοποιεί στη συνέχεια.
Παράλληλα όμως, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι το πλήγμα θα είναι μεγαλύτερο για την Ελλάδα παρά για τις υπόλοιπες χώρες:
- Η αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη έλλεψη εμπιστοσύνης, με τους τουρίστες να αποφεύγουν τη χώρα για τις διακοπές. 
- Οι περισσότερες χώρες που αντιμετωπίζουν την έξοδο από κάποιο σταθερό συνάλλαγμα, θα πρέπει να βρουν λύση για το αβέβαιο τραπεζικό σύστημα με μεγάλη πιθανότητα να χρειαστούν εκ νέου δανεισμό.
Σε κάθε περίπτωση, και με οποιαδήποτε πολιτική κληθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, αυτά δεν μπορούν παρά να χειροτερέψουν, καταλήγει o Economist.

www.bankingnews.gr 












Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης