Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

O ΣΜΕΧΑ ανησυχεί μήπως φύγουν και οι λιγοστές «δυνατές» εταιρείες από το χρηματιστήριο

O ΣΜΕΧΑ ανησυχεί μήπως φύγουν και οι λιγοστές «δυνατές» εταιρείες από το χρηματιστήριο
Ο ΣΜΕΧΑ εκφράζει φόβους ότι οι τελευταίες μεγάλες εταιρείες του Χ.Α. ίσως αναζητήσουν στο εξωτερικό χρηματιστηριακή "στέγη"
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο φυγής και των υπολοίπων – λιγοστών – «μεγάλων» εισηγμένων από το ελληνικό χρηματιστήριο κρούει ο σύνδεσμος των χρηματιστών, ο ΣΜΕΧΑ.
Ο σύνδεσμος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενδεχόμενες στρεβλώσεις που θα επιφέρει η επαναλειτουργία της αγοράς, εκφράζει φόβους ότι οι λίγες εναπομένουσες μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις θα αναζητήσουν άλλες αγορές στο εξωτερικό, άλλα «καταφύγια» ώστε να εισάγουν τους τίτλους τους.
Κύκλοι του ΣΜΕΧΑ επισημαίνουν of the record τους φόβους για τη φυγή εταιρειών, καθώς το έτσι κι αλλιώς ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορούσε να προσφέρει πηγή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, εν αντιθέσει με πολλές αγορές του εξωτερικού που κινούνται σε λίαν αναπτυξιακή τροχιά.
Το Χ.Α. ήταν έτσι κι αλλιώς ρηχό και στην κατηγορία αναδυόμενων αγορών, όμως μετά το κλείσιμό του, το πλήγμα θα είναι καίριο, χωρίς τις τραπεζικές μετοχές, με πολύ μειωμένους όγκους και τζίρους και με λιγότερους ξένους επενδυτές.
Επίσης κύκλοι του ΣΜΕΧΑ τονίζουν ότι αν ανοίξει με περιορισμούς η αγορά, θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο στις τιμές των εισηγμένων εταιρειών αλλά και στην αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του ΤΧΣ καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων, δεδομένου ότι πολλά έχουν επενδύσει σε ελληνικές – μεγάλες – μετοχές…

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης