Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UOB Group: Αντιμέτωπος με μια ακόμη πρόκληση ο Τσίπρας – Κινδυνεύει η πολιτική του επιβίωση

UOB Group: Αντιμέτωπος με μια ακόμη πρόκληση ο Τσίπρας – Κινδυνεύει η πολιτική του επιβίωση
Αν ο Τσίπρας συνεχίσει να εξαρτάται από τις ψήφους της αντιπολίτευσης στη δεύτερη ψηφοφορία επί της συμφωνίας, θα εγερθούν εκ νέου ερωτήματα για την πολιτική του επιβίωση
Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και τους κινδύνους πολιτικής επιβίωσής τους, εν όψει της σημερινής, δεύτερης ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο για το δεύτερο πακέτο μέτρων που συνδέονται με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρεται σε σημείωμά του ο όμιλος United Overseas Bank (UOB Group).
Όπως σημειώνεται, ο Αλέξης Τσίπρας «θα βρεθεί αντιμέτωπος σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) με μια ακόμη πρόκληση» για την έγκριση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και προστίθεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνάψει μια τελική συμφωνία για το διεθνές πρόγραμμα διάσωσής της μέχρι τις 20 Αυγούστου».
Μάλιστα, το UOB Group υπενθυμίζει ότι το πρώτο πακέτο μέτρων πέρασε χάρη κυρίως στην ισχυρή υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όταν το ίδιο το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είδε 39 από τους 149 βουλευτές του να ψηφίζουν αρνητικά στη σχετική ψηφοφορία, γεγονός που οδήγησε τον έλληνα πρωθυπουργό σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.
«Αν ο Τσίπρας συνεχίσει να χρειάζεται την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για να περάσει το δεύτερο πακέτο μέτρων, τότε αυτό θα εγερθούν εκ νέου ερωτήματα σχετικά με την πολιτική του επιβίωση», καταλήγει το UOB Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης