Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Σημείο καμπής για τον Τσίπρα και την Ελλάδα η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο

AFP: Σημείο καμπής για τον Τσίπρα και την Ελλάδα η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο
Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί τεστ για το αν θα αποφευχθεί η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές
Σημείο καμπής τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και την Ελλάδα χαρακτηρίζει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France Press (AFP) τη σημερινή ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για την έγκριση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, ώστε η χώρα να λάβει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως σημειώνεται, το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων είναι λιγότερο αμφιλεγόμενο έναντι του πρώτου, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι θα υπάρξουν λιγότεροι αντάρτες στην ψηφοφορία της Τετάρτης.
Ωστόσο, αναλυτές σημειώνουν ότι η ψηφοφορία αυτή θα αποτελέσει ένα τεστ για το αν ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να αποφύγει μια ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού ύστερα από έξι μήνες στην εξουσία και κατά συνέπεια σε πρόωρες εκλογές.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι θετικά για τον Αλέξη Τσίπρα λειτουργεί το γεγονός ότι χθες, Τρίτη, ο οίκος Standard and Poor's προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, στο «CCC+» από το «CCC-», αν και παραμένει ακόμη στην περιοχή «junk» («σκουπίδια»), αν και αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τη Βασιλική Γεωργιάδη, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα είναι δύσκολο για τον έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει αν αναγκαστεί να στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης ώστε να περάσει τους νόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης