Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η νύχτα του δημοψηφίσματος, οι δηλώσεις Πανούση, η βδελυρή… ΕΚΤ και μια προσωπική εμπειρία

Η νύχτα του δημοψηφίσματος, οι δηλώσεις Πανούση, η βδελυρή… ΕΚΤ και μια προσωπική εμπειρία
Οι δηλώσεις Πανούση, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα προφανή σε σχέση με την περιπέτεια που έβαλε τη χώρα η κυβέρνηση μέσω του δημοψηφίσματος -- Μια προσωπική εμπειρία από εκείνο το βράδυ...
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, το βράδυ που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, ήμουν σε ένα μαγαζί με μπιλιάρδα, στο Μαρούσι, για να χαλαρώσω μετά τη δουλειά. Καθώς ήμασταν 5-6 άτομα στο μπαρ και πίναμε το ποτό μας, ανοιχτή ήταν η τηλεόραση όπου έδειχνε την ταινία «Μαλένα».
Άξαφνα στις 01:05 τη νύχτα η τηλεόραση διακόπτει την ταινία και μπαίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, όπου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα!
Με το που το ακούω, παθαίνω σοκ, πιάνω το κεφάλι μου και φωνάζω αυθόρμητα… «όχι»!!
Ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση για μια είδηση που ασφαλώς ήταν δραματική, γιατί κατάλαβα τι έρχονταν…
Ο Αντώνης, φίλος από τα παλιά που καθόταν δίπλα μου με θεώρησε υπερβολικό και μου λέει «σιγά ρε μ@λ@κ@ πως κάνεις έτσι, είσαι υπερβολικός, τι φοβάσαι, μια χαρά είναι τα πράγματα».
Κατόπιν ο Αντώνης έφυγε για Μελίσσια.
Μετά, πήρα τη στέκα και μόνος μου έπαιξα το πιο… ζεϊμπέκικο μπιλιάρδο λύπης, προβληματισμού και περισυλλογής που έχω παίξει.
Νύχτα, στις 01:45… Η λέξη… δημοψήφισμα, στριφογυρνούσε βασανιστικά στο μυαλό μου…
Μετά από λίγο, μου τηλεφώνησε ο Αντώνης – που πρωτύτερα που είχε πει «σιγά, είσαι υπερβολικός, μια χαρά είναι τα πράγματα» κ.λπ. και μου λέει επί λέξει: «Ρε συ, βλέπω ουρές στα ΑΤΜs, τι γίνεται»;;
Ναι, γίνονταν αυτό που φοβόμουν.
Τώρα, μαντέψτε ποιος ευθύνεται (πρωτίστως) για το κλείσιμο των τραπεζών και για όλη την αναταραχή που προκλήθηκε έκτοτε.
Δεν φταίει πρωτίστως ούτε η ΕΚΤ, ούτε κανένας εξωτερικός εχθρός.
Απλώς, οι δηλώσεις Γ. Πανούση, ότι είχε γίνει συζήτηση στην κυβέρνηση πριν την απόφαση για το δημοψήφισμα και γνώριζαν ότι ίσως υπάρξουν capital controls, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα (προφανή) τεκταινόμενα και τις δραματικές εξελίξεις…
Θα σημειώσουμε μόνο ότι είναι πολύ επικίνδυνες – εθνικά επικίνδυνες – οι ακροβασίες καλλιέργειας αντιευρωπαϊσμού από την κυβέρνηση, που συντονισμένα στηλιτεύει ως μιαρές τακτικές, τις αποφάσεις της ΕΚΤ και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υ.Γ.
Και επαναλαμβάνουμε: Η ιστορία, θα είναι αμείλικτη... Ειδικά με όσους, παρά την έως τώρα «γνώση» και εμπειρία καταστροφής, συνεχίσουν τα παιχνίδια με το διάβολο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης