Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γαλλικό Πρακτορείο: Η άρση των capital controls το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα - Πρώτα οι ΑΜΚ των τραπεζών

Γαλλικό Πρακτορείο: Η άρση των capital controls το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα - Πρώτα οι ΑΜΚ των τραπεζών
Τον τελευταίο μήνα και σε οικονομικούς όρους, η Ελλάδα μοιάζει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της επιβολής των capital controls (στις 29 Ιουνίου)
Η διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αρθούν τα capital controls, αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
"Πως θα αρθούν τα capital controls;
Αυτός είναι ο νέος πονοκέφαλος για την Ελλάδα", σημειώνει το πρακτορείο, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα.
Όπως επισημαίνει, τον τελευταίο μήνα και σε οικονομικούς όρους, η Ελλάδα μοιάζει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της επιβολής των capital controls (στις 29 Ιουνίου).
Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, προειδοποίησε στις 12 Ιουλίου πως θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες μέχρις ότου επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής η άρση των capital controls.
Σε κάθε περίπτωση, πρώτα θα απαιτηθεί περαιτέρω στήριξη των αδύναμων ελληνικών τραπεζών (νέος γύρος ανακεφαλαιοποίησης) και μετά θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να άρει τα capital controls.
Eπομένως, πρώτα θα απαιτηθεί η διεξαγωγή των stress tests, ώστε να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, για να προχωρήσει στη συνέχεια η ανακεφαλαιοποίησή τους και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η άρση των capital controls...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης