Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το 50% των επενδυτών θεωρεί καλύτερη επιλογή το Grexit

tags :
Nomura: Το 50% των επενδυτών θεωρεί καλύτερη επιλογή το Grexit
Το 56% των επενδυτών βλέπει τις ευκαιρίες διείσδυσης στην ευρωζώνη να έχουν μειωθεί το φετινό, καυτό ελληνικό καλοκαίρι
Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από αρκετούς επενδυτές.
Περίπου οι μισοί από 400 παγκόσμιους μάνατζερ που συμμετείχαν σε έρευνα της Nomura υποστήριξαν ότι το Grexit θα ήταν μία καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα σύμφωνα με μία έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Τα ευρήματα της έρευνας είναι μία υπενθύμιση ότι το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν έβγαλε από το τραπέζι όλα τα θέματα της ευρωζώνης. Το ΔΝΤ είπε τη Δευτέρα ότι ενώ ο κίνδυνος της μετάδοσης μειώθηκε, η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή και η λέξη κλειδί είναι η αβεβαιότητα. Παράλληλα, η ευρωζώνη αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα επιβράδυνση της ανάπτυξής της.
«Οι επενδυτές βλέπουν τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα πολύ απαισιόδοξα» λέει ο Jens Nordvig, αναλυτής στην τράπεζα που έτρεξε την έρευνα.
Το 56% των επενδυτών βλέπει τις ευκαιρίες διείσδυσης στην ευρωζώνη να έχουν μειωθεί αυτό το πολύ καυτό ελληνικό καλοκαίρι.
Οι δύο τελευταίοι μήνες δημιούργησαν μεγαλύτερη απαισιοδοξία για όλο το ευρωπαϊκό project.
Οι μισοί από τους συμμετέχοντας στην έρευνα θεωρούν ότι η ελληνική πανωλεθρία θα κάνει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε περισσότερες διευκολύνσεις.
Σύμφωνα με τη Nomura οι επενδυτές κεφαλαίων περιμένουν περαιτέρω πτώση του ευρώ, ενώ το 42% είναι bearish (απαισιόδοξοι) για τα περιφερειακά ομόλογα.
Η επίδραση στις προοπτικές των επενδυτών για τις μετοχές είναι λιγότερο εντυπωσιακή.
Μόνο το 27% των επενδυτών υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει πιο αρνητικοί με τον Eurostoxx, με το 18% να είναι τώρα περισσότερο απαισιόδοξοι.
Το ελληνικό γεγονός δεν φαίνεται να επηρεάζει την άποψη των μισών από αυτούς, που νιώθουν πιο άνετα με τη διατήρηση της.


Embedded image permalink




Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης