Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σ. Κυρίτσης (ΣΜΕΧΑ): Επιστολή στην ΕΚΤ για άρση των περιορισμών στο Χ.Α. – Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα

Σ. Κυρίτσης (ΣΜΕΧΑ): Επιστολή στην ΕΚΤ για άρση των περιορισμών στο Χ.Α. – Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα
Επιστολή στην ΕΚΤ στέλνει ο ΣΜΕΧΑ, ζητώντας την άρση των περιορισμών στο Χ.Α. που φέρνουν άνιση μεταχείριση των επενδυτών
Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην οποία παραθέτει όλες τις απόψεις των επαγγελματιών της αγοράς περί άμεσης ανάγκης άρσης των περιορισμών στις συναλλαγές θα στείλει άμεσα ο Σύνδεσμος Χρηματιστών ΣΜΕΧΑ.
Η επιστολή – όπως τονίζει στο bankingnews.gr ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σπύρος Κυρίτσης θα σταλεί στην ΕΚΤ έως το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι εξελίξεις πλέον «τρέχουν», μιας και το Χ.Α. θα επαναλειτουργήσει από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου.
Στην επιστολή εκθέτονται οι διαφωνίες των χρηματιστών σε σχέση με τους περιορισμούς που θέτει η ΕΚΤ, οι οποίοι καθιστούν άνιση τη μεταχείριση των επενδυτών, δίνοντας άλλες δυνατότητες στους ξένους και λιγοστές στους Έλληνες.
Η πεμπτουσία και η «ψυχή» των χρηματιστηριακών αγορών είναι η ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και το συνταγματικό δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και ισότητας! Άρα, οι περιορισμοί που δεσμεύουν τις κινήσεις των Ελλήνων δεν συνάδουν με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Οδηγίας MiFID (Markets in Financial Instruments Directive).
Κατά τα λοιπά, ο κ. Κυρίτσης τονίζει ότι ευχή όλων είναι το άνοιγμα της αγοράς την προσεχή εβδομάδα να έχει όσο το δυνατόν μικρότερους κλυδωνισμούς και γρήγορα να υπάρξει εξομάλυνση και νηνεμία.
Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια απ’ όλους τους φορείς ώστε η αγορά – άμα του ανοίγματος – σταδιακά να βρει την ηρεμία της και να γίνει προσπάθεια να πειστεί η ΕΚΤ να αναιρέσει τους περιορισμούς το ταχύτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης