Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hurriyet: Πωλείται το σπίτι του Ρώσου επαναστάτη Leon Trotsky στην Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης

Hurriyet: Πωλείται το σπίτι του Ρώσου επαναστάτη Leon Trotsky στην Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης
Ο ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού πήγε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, αφού ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση
Πωλητήριο έχει μπει στο πρώην σπίτι του Ρώσου επαναστάτη Leon Trotsky, στο νησάκι Πρίγκηπο, της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια.
Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ. ενώ διαθέτει δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο.
«Ο πρώην επαναστάτης έζησε τέσσερα χρόνια σε αυτό το σπίτι αφού το πρώτο του σπίτι, επίσης στην Πρίγκηπο, κάηκε», τόνισε ο πρώην δήμαρχος του νησιού Mustafa Farsakoglou ο οποίος υποστήριξε ότι το σπίτι είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζεται πολλές επισκευές.
«Αν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού διέθετε τα μέσα θα μπορούσε να το αγοράσει, να το ανακαινίσει και να το κάνει πολιτιστικό κέντρο», επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος.
«Όπως και να έχει το κτήριο είναι διατηρητέο και όποιος το αγοράσει δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, ξενοδοχείο ή εστιατόριο».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να πουλήσουμε το σπίτι αυτό, όμως κανείς δεν το θέλει», εξήγησε από την πλευρά του ένας μεσίτης από την Πρίγκηπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Ο ιδιοκτήτης του, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες» για τη συντήρησή του, πρόσθεσε.
Ο ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού πήγε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, αφού ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης