Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε επίσχεση από αύριο Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Καταγγέλλουν την πλήρη διάλυσή του

tags :
Σε επίσχεση από αύριο Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Καταγγέλλουν την πλήρη διάλυσή του
Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες
Νέα ταλαιπωρία περιμένει από αύριο Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μετά την ανακοίνωση των συμβεβλημένων με τον οργανισμό γιατρών ότι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν την πλήρη διάλυση του καθώς αδυνατεί, όπως τονίζουν, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του τόσο απέναντι τους ασθενείς όσο και απέναντι στους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα.
Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασθενείς θα πρέπει να καταβάλλουν από την τσέπη του το κόστος της εκάστοτε εξέτασης και στη συνέχεια με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών, θα διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον Οργανισμό.
«Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους».
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι γιατροί, λόγω των capital controls οι προμηθευτές τους απαιτούν άμεσα την πληρωμή των αναλώσιμων, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των ασθενών από τον ιδιωτικό τομέα «να είναι σχεδόν αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ».
Τα αιτήματα της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι η άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον Οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου «να συζητήσουμε από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης