Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση Χαϊκάλη κατά των εισαγγελέων Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου για κατάχρηση εξουσίας

Μήνυση Χαϊκάλη κατά των εισαγγελέων Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου για κατάχρηση εξουσίας
Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τους κατηγορεί ότι αρχειοθέτησαν τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας του
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης κατά των εισαγγελέων Ισιδ. Ντογιάου και Παν. Παναγιωτόπουλου για κατάχρηση εξουσίας.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τους κατηγορεί ότι αρχειοθέτησαν τις καταγγελίες του για απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο χωρίς να τις ερευνήσουν σε βάθος.
Ως γνωστόν, ο Χαϊκάλης είχε καταγγείλει τον περασμένο Δεκέμβρη ότι ο Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 ως 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχώρησε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση.
Έτσι, δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο Π. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.
Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα που συνέταξε και με το οποίο αρχειοθετούνταν η υπόθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε:
«Στην κατάθεσή του, ο καταγγέλων δεν ανέφερε τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που τον προσέγγισε να τον δωροδοκήσει, ούτε καν προσδιόρισε έστω εμμέσως αυτό, χωρίς να ανταποκρίνεται στην αληθή των πραγμάτων κατάσταση, το υπό του Παύλου Χαϊκάλη κατατεθέν (στην από 21.12.2014 κατάθεσή του) ότι υπήρξε προς τούτο «προτροπή» των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι, αντιθέτως, επιμόνως ζητούσαν τα στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο και να ενεργοποιήσουν, εάν παρίστατο ανάγκη, την αυτόφωρη διαδικασία».
Ακόμη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπουλου «κρύπτεται ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων.
Αντιθέτως πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης