Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSCI: Πιθανή υποβάθμιση του ΧΑ σε standalone market από emerging market, εάν διατηρηθούν οι περιορισμοί

MSCI: Πιθανή υποβάθμιση του ΧΑ σε standalone market από emerging market, εάν διατηρηθούν οι περιορισμοί
O MSCI θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική αγορά, με επίκεντρο τους περιορισμούς που έχουν τεθεί
Ανοιχτό αφήνει ο οίκος MSCI το ενδεχόμενο υποβάθμισης του ελληνικού χρηματιστηρίου σε standalone market από emerging market που βρίσκεται σήμερα.
Όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε ο MSCI, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική αγορά, με επίκεντρο τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.
Ο οίκος αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο επανακατάταξης (υποβάθμισης επί της ουσίας) του ελληνικού χρηματιστηρίου στην κλίμακα της standalone market από emerging market που είναι σήμερα, εάν διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί.
Η ανακοίνωση του MSCI δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά το κραχ που σημειώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε στο -16,23% στην πρώτη του συνεδρίαση, για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδες.
"Εάν συνεχιστούν οι σημαντικοί περιορισμοί που έχουν τεθεί στην ελληνική αγορά, οι οποίοι επηρεάζουν την πρόσβαση στο χρηματιστήριο των Ελλήνων επενδυτών, ο MSCI πιθανότατα θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση του ΧΑ και τοποθέτησή του (υποβάθμισή του) σε standalone market από emerging market", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του MSCI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης