Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δραματικό SOS από Κορκίδη (ΕΣΕΕ): Με λουκέτο απειλούνται τρεις στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δραματικό SOS από Κορκίδη (ΕΣΕΕ): Με λουκέτο απειλούνται τρεις στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Eννιά στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είδαν τον τζίρο τους τον Ιούλιο να υποχωρεί πάνω από 70% εξαιτίας των capital controls
Ηχηρό σήμα κινδύνου, για το μέλλον των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.
Όπως προειδοποιεί ο κ. Κορκίδης, με λουκέτο κινδυνεύουν πάνω από τρεις στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ποσοστό 30%), ενώ εννιά στις 10 είδαν τον τζίρο τους τον Ιούλιο να υποχωρεί πάνω από 70% εξαιτίας των capital controls.
Συνολικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου οι απώλειες ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ κάθε εβδομάδα που περνά.
Μείωση η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, έχει πλήξει και τον δημόσιο κορβανά αφού το τελευταίο διάστημα το δημόσιο έχασε πάνω από 1 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.
Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του "με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους."
Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, 1 στους 10 εμπόρους δηλώνει μείωση μέχρι 20%, 2 στους 10 από 20-50% 4 στους 10 από 50-70% και τέλος 3 στους 10 άνω του 70%.
Μόνο 1 στους 10 δηλώνει ότι κινείται στα περυσινά επίπεδα και μάλιστα όλα αυτά, εν μέσω της φετινής καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου.
Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά "τα ποσοστά που αναγράφονται στις βιτρίνες των καταστημάτων φέτος, έχουν διττή έννοια, αφενός το ποσοστό της έκπτωσης και αφετέρου τη μείωση του τζίρου της επιχείρησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης