Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Η κρίση Ουκρανίας – Ρωσίας αγγίζει και τον καλλιτεχνικό χώρο

Liberation: Η κρίση Ουκρανίας – Ρωσίας αγγίζει και τον καλλιτεχνικό χώρο
Απαγορεύτηκε να προβάλλονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Ουκρανίας ο Depardieu και άλλοι  13 Ρώσοι ηθοποιοί και τραγουδιστές
Η Ουκρανία έβαλε το Σάββατο στη μαύρη λίστα μία δεκάδα καλλιτέχνες, που θεωρούνται από το Κίεβο «απειλή για την εθνική ασφάλεια» γράφει η Liberation.
Η ουκρανική κυβέρνηση τους κατηγορεί ότι υποστήριζαν τους φιλορώσους αντάρτες για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα.
Οι καλλιτέχνες που στην πλειοψηφία τους είναι Ρώσοι ηθοποιοί και τραγουδιστές θα απαγορεύεται πλέον να προβάλλονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, που έδωσε στη δημοσιότητα και τη σχετική λίστα.
Πέρα από τους 13 Ρώσους συμπεριλαμβάνει και τον Gerard Departieu, που πήρε τη ρώσικη υπηκοότητα πριν δύο χρόνια και έχει ανακηρυχθεί σε persona non grata (ανεπιθύμητος) στην Ουκρανία από το τέλος Ιουλίου.
Ούτε η τηλεόραση, αλλά ούτε και τα σινεμά θα παίζουν ταινίες που θα συμμετέχει κάποιος από τους ηθοποιούς που είναι σε αυτή τη μαύρη λίστα εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Daryna Glouchtchenko.
Η απαγόρευση αγγίζει και ταινίες από τη σοβιετική εποχή και τον σταρ του σινεμά της ΕΣΣΔ Mikhaïl Boïarski, o οποίος είχε υπογράψει μία κοινή δήλωση που υποστήριζε την προσάρτηση της Κριμαίας.
Επίσης ο θρυλικός Iossif Kobzon, που αποκαλείται και Frank Sinatra της ΕΣΣΔ θα αντιμετωπίσει το εμπάργκο της ουκρανικής τηλεόρασης για την υποστήριξή του στους φιλορώσους αυτονομιστές.
Οι σχέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από όταν έγινε η προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014, με το Κίεβο και τους Δυτικούς να κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι στη συνέχεια στήριζε στρατιωτικά τους φιλορώσους αντάρτες. Η σύγκρουση αυτή έχει κοστίσει 6.800 ζωές σε 16 μή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης