Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λακκοτρύπης (υπ. Ενέργειας Κύπρου): Εντός των ημερών τα αποτελέσματα της μελέτης για τον αγωγό Κύπρου - Αιγύπτου

Λακκοτρύπης (υπ. Ενέργειας Κύπρου): Εντός των ημερών τα αποτελέσματα της μελέτης για τον αγωγό Κύπρου - Αιγύπτου
Τι είπε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γ. Λακκοτρύπης
Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα της τεχνοοικονομικής μελέτης για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Κύπρου -Αιγύπτου, η οποία έγινε με συνεργασία της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και της αιγυπτιακής EGAS, σύμφωνα με όσα ανέφερε o υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γ. Λακκοτρύπης.
Οι υποδομές που θα εγκατασταθούν  το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως είπε σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο",  θα καθορίσουν τον ρόλο και την επιρροή της Κύπρου, αλλά και του Ισραήλ στην περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο ίδιος για το θέμα των εταιρειών ΕΝΙ και Τotal, σημείωσε πως οι λόγοι της αποχώρησής τους ήταν καθαρά γεωλογικοί και ουδόλως πολιτικοί.
Κάνοντας αναφορά σε όσα λέγονται γύρω από το θέμα Τουρκία, τόνισε πως δεν απασχολεί την Κύπρο, ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο.
«Εάν υπάρξει λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά και τα οικονομικά δεδομένα», όπως είπε και πρόσθεσε «δεν είμαι βέβαιος, εάν αυτά τα δεδομένα ευνοούν έναν τέτοιο αγωγό.
Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, οι δικές μας πληροφορίες λένε πως ήδη το εσωτερικό δίκτυο της Τουρκίας είναι αρκετά βεβαρημένο.
Τόνισε δε, πως «δεν μιλάμε μόνο για το φυσικό αέριο της Κύπρου, αλλά το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα.
Εάν μειωθεί το πολιτικό ρίσκο, θα παραμείνει προς εξέταση το τεχνοοικονομικό κομμάτι».

www.abnkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης