Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Μηνιαία πτώση -6% για την τιμή της βενζίνης - Σε τροχιά κάτω των 2 δολαρίων ανά γαλόνι

CNN Money: Μηνιαία πτώση -6% για την τιμή της βενζίνης - Σε τροχιά κάτω των 2 δολαρίων ανά γαλόνι
Τον τελευταίο μήνα η πτώση στην τιμή της βενζίνης ήταν 6% στα 2,59 δολάρια το γαλόνι – Την ίδια περίοδο το πετρέλαιο έπεφτε 16%
Οι τιμές της βενζίνης κινούνται πτωτικά και θα πέσουν και κάτω από τα 2 δολάρια το γαλόνι, εκτιμά το CNNMoney.
«Θα υπάρξουν χιλιάδες, ακόμα και δεκάδες χιλιάδες πρατήρια με τιμές κάτω από τα 2 δολάρια, όταν θα είμαστε μέσα στην ποδοσφαιρική σεζόν» λέει ο Tom Κloza, βασικός αναλυτής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τιμών Πετρελαίου.
Οι τιμές της βενζίνης έπεσαν περίπου 6% τον τελευταίο μήνα, στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, ενώ οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 16% την ίδια περίοδο.
Η βενζίνη δεν έπεσε τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο, διότι τα πρατήρια πρέπει να πωλούν το καλοκαίρι και μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ένα πιο ακριβό μίγμα βενζίνης για να ανταποκριθούν στα περιβαλλοντικά στάνταρ.
Αλλά οι τιμές θα σημειώσουν μία δραστική πτώση, όταν ένα πιο φθηνό μίγμα βενζίνης θα πωλείται από τα πρατήρια τον χειμώνα.
Ο Kloza θεωρεί ότι θα υπάρξει ένας κορεσμός με τη βενζίνη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
«Αν έχεις αυτές τις τιμές αργού πετρελαίου το φθινόπωρο, θα ψάχνεις για τιμές 60 και 70 σεντς φθηνότερες από σήμερα».
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο του περσινού χειμώνα, όταν ο μέσος όρος τιμών έφτασε στο χαμηλό 2,03 δολάρια τον Ιανουάριο, όταν τα περισσότερα πρατήρια των ΗΠΑ πωλούσαν τη βενζίνη για λιγότερο από 2 δολάρια το γαλόνι.
Σήμερα μόνο 50 πρατήρια σε όλη την επικράτεια είναι κάτω από τα 2 δολάρια, σύμφωνα με τον Kloza.
Oι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα 45 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο χαμηλό του έτους.
Το πετρέλαιο πιέζεται χαμηλότερα, λόγω της ανησυχίας για την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, της ισχυρής παραγωγής από τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά και της τεταμένης συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, που θα μπορούσε να φέρει περισσότερο από το πετρέλαιο της χώρας στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης