Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Politico: Μετά την τεχνική συμφωνία Ελλάδας - θεσμών, ζητούμενο πλέον η πολιτική έγκριση

Politico: Μετά την τεχνική συμφωνία Ελλάδας - θεσμών, ζητούμενο πλέον η πολιτική έγκριση
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους...
Η τεχνική συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών επιτεύχθηκε, ενώ αναζητιέται η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, την ώρα που η Φινλανδία και η Γερμανία στέλνουν τα ίδια μπερδεμένα μηνύματα, αναφέρει το Politico, σε δημοσίευμα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους.
Ειδικότερα, το Politico σχολιάζει πως η τεχνική συμφωνία κλείδωσε, κάτι που αποτελεί ουσιαστική πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας, ωστόσο παράλληλα πως παραμένει μια «ίσως συμφωνία».
Και αυτό γιατί το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει συμφωνία και σε πολιτικό επίπεδο, ήτοι να εγκριθεί η συμφωνία από το Eurogroup και τα εθνικά κοινοβούλια.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν ότι τα ποσοτικά δεδομένα της συμφωνίας είναι σωστά, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Παρασκευή.
Αντίστοιχα, τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρώπης, τα οποία απαιτείται να εγκρίνουν τη συμφωνία, αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως στο πρόγραμμα εντός της επόμενης εβδομάδας.
Το Poitico επισημαίνει ότι η Φινλανδία και η Γερμανία, δύο εκ των χωρών που πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία, στέλνουν μπερδεμένα μηνύματα, ενώ η Σλοβακία, που συνήθως εμφανίζεται σκληρή απέναντι στην Ελλάδα, ασχολείται με εσωτερικές ευχάριστες ειδήσεις και τηρεί σιγή ιχθύος στο ελληνικό ζήτημα.
Στην Ελλάδα, πάντως, η συμφωνία αναμένεται να περάσει από τη Βουλή αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου.
Τέλος, το Politico επικαλείται τις δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά, εκπροσώπου της Κομισιόν, κατά τον οποίο «οι μεταρρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο της αλληλεγγύης και η Ελλάδα αγκυροβόλησε πλέον σταθερά στη ζώνη του ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης