Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eldorado Gold: Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα

Eldorado Gold: Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα
«Πλέον η Eldorado θα μπορέσει να επιταχύνει τις δραστηριότητές της σε σχέση με την επένδυση στις Σκουριές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος, Paul Wright  
Ανακοίνωση Τύπου με την οποία χαιρετίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που οποίες αφορούν στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α. Ε., θυγατρική της στην Ελλάδα, εξέδωσε η Eldorado Gold.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η Eldorado Gold βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήτοι το ανώτατο Ελληνικό δικαστήριο για ζητήματα διοικητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, εξέδωσε δυο αποφάσεις οι οποίες αφορούν την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α. Ε., θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα.
Αμφότερες οι αποφάσεις, υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, σχετίζονται με τα δικαιώματα χρήσης δασικών εκτάσεων και προόδου εργασιών για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος εξόρυξης χρυσού/χαλκού της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη Β. Ελλάδα.
Ο κ. Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, δήλωσε: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της δραστηριότητάς μας στη Β. Ελλάδα.
Πλέον η Eldorado θα μπορέσει να επιταχύνει τις δραστηριότητές της σε σχέση με την επένδυση στις Σκουριές, με απόρροια νέες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες απασχόλησης για Έλληνες εργαζομένους και αυξημένα οφέλη –με καταβολή φόρων– στο ελληνικό δημόσιο.
Η εξορυκτική δραστηριότητα εξάλλου αποτελεί έναν από τους κλάδους που μπορούν να συνδράμουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να στηρίξουν την επιστροφή στην ανάκαμψη».

Τι μετέδιδε στις 12 Αυγούστου το bankingnews.gr:

Είναι πλέον επίσημο. Με απόφαση του ΣτΕ δασική έκταση 3.223 στρεμμάτων στις θέσεις Σκουριές και Μαντέμ Λάκκος του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική περνούν στη κατοχή της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».
Η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην «Ελληνικός Χρυσός» είχε γίνει το 2012 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Την προσέβαλαν, ωστόσο, κάτοικοι της Χαλκιδικής, που υποστήριξαν ότι παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων και κοινοτικών οδηγιών για την προστασία των δασών και του πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Το ΣτΕ, όμως, την απέρριψε, διότι δέχθηκε ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η μεταβολή μορφής έκτασης με δασική βλάστηση για την άσκηση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εφόσον έχουν εξεταστεί εναλλακτικές λύσεις και οι συγκεκριμένες ανάγκες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν χωρίς θυσία ενός τμήματος δάσους.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ΣτΕ, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, στάθμισε τη σπανιότητα και την ποιότητα του μεταλλεύματος με το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της οικονομίας, όπως επίσης και τις επιπτώσεις από την επέμβαση στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής, που αντιστοιχεί στο 0,44% της ευρύτερης περιοχής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης