Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Σειρήνες πολέμου ξανά στην Ουκρανία – Έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο Putin

Business Insider: Σειρήνες πολέμου ξανά στην Ουκρανία – Έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο Putin
Κλιμακώνεται η ένταση και ανάμεσα στη Ρωσία και τη Φινλανδία
Οι δυνάμεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα στα ουκρανικά ανατολικά εδάφη μετά από μία επείγουσα συνάντηση του Vladimir Putin με στρατιωτικούς συμβούλους του.
Αυτή την πληροφορία μετέδωσε το Business Insider, που διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση πως οι αντάρτες προετοιμάζονται στην ανατολική Ουκρανία, ήρθε ώρες μετά το έκτακτο συμβούλιο που συγκάλεσε ο Putin.
Στην Ουκρανία υπάρχει ένταση τελευταία.
Η βία έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ότι οι φιλο – Ρωσικές δυνάμεις παραβίασαν τη συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και στόχευσαν ουκρανικά στρατεύματα με βαρύ οπλισμό.
Ο επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι «ο βομβαρδισμός πραγματοποιείται όλο το 24ωρο με τη χρήση μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλων και πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων που απαγορεύονται από τις ειρηνευτικές συνθήκες.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο εχθρός διενεργεί πάνω από 153 επιθέσεις πυροβολικού».
Οι φιλορωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται, πάντως, αν και διαψεύδονται από το Κίεβο ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν φονικά όπλα που προμηθεύονται από Ιταλία και Πολωνία
Ο πόλεμος είναι προφανώς προ των πυλών και ανάκληση των αδειών που είχαν οι στρατιώτες για τον Αύγουστο, δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία πως η ένταση θα κλιμακωθεί και θα εξελιχθεί σε μία ευρεία σύγκρουση.
Διέρρευσε επίσης ότι η Ρωσία και η Φινλανδία μπορεί να ετοιμάζονται για πόλεμο μεταξύ τους.
Οι δύο χώρες έχουν 800 μίλια κοινών συνόρων.
Οι εφεδρικές μονάδες της Φινλανδίας αυξήθηκαν από 6.000 σε 18.000 άτομα αυτόν τον χρόνο, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στο Ελσίνκι και τη Μόσχα γίνονται όλο και πιο τεταμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης