Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου
Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά
Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου, στο δρόμο τους προς την Ευρώπη, περνώντας από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα ανακοίνωσε από τη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).
Την ίδια ώρα η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.
«Εκατοντάδες βρίσκονται ακόμη στα σύνορα και αναμένονται και άλλοι» πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.
Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ζήτησε να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή των ανθρώπων αυτών, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει τόσο τα Σκόπια, εάν χρειαστεί, όσο και την Ελλάδα.
Στη Σερβία, η HCR βοηθά τις τοπικές αρχές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να υποδεχτούν τους πρόσφυγες στο διαμετακομιστικό κέντρο του Πρέσεβο.
Εκπρόσωποι του ΟΗΕ μοίρασαν κάποια τρόφιμα και, κατόπιν αιτήματος της σερβικής κυβέρνησης, εξετάζουν πώς θα παράσχουν περισσότερη βοήθεια, όπως στρώματα και σκηνές.
«Η HCR εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για να επιλυθεί το πρόβλημα που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα και επηρεάζει όλη την Ευρώπη.
Καλούμε και πάλι τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντείνουν τη βοήθειά τους προς την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία», δήλωσε ο διευθυντής της Ύπατης Αρμοστεία για την Ευρώπη.
Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ζήτησε και αυτή περισσότερη συνεργασία και συλλογικές προσπάθειες για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης