Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες
Η Ρωσία και οι αντάρτες είναι η μόνη απειλή για την αποκατάσταση της ειρήνης τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν χθες 5 άνθρωποι.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κοντά στο Ντονέτσκ και δύο κοντά στη Μαριούπολη, ενώ δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν στις ίδιες περιοχές.
Παράλληλα, ένας άμαχος σκοτώθηκε και 12 τραυματίστηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Πάνω από 6.800 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από το ξέσπασμα της σύρραξης τον Απρίλιο του 2014.
Χθες η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας υποσχέθηκαν να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία παραβιάσουν τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει το Κίεβο.
Η συνέχιση των αιματηρών συγκρούσεων σημειώθηκε μετά τη σύνοδο στην οποία συμμετείχαν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko, η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande, με στόχο να αναζητηθούν τρόποι για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.
Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν απόντος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στις συμφωνίες του Μινσκ και την εκεχειρία το Φεβρουάριο.
Ο πρόεδρος Poroshenko ο δήλωσε ότι η Ρωσία και οι αντάρτες είναι «η μόνη απειλή για την αποκατάσταση της ειρήνης».
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
Εάν η Ρωσία τις παραβιάσει, θα υπάρξει μια σθεναρή αντίδραση από την ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες», δήλωσε ο σύμβουλος της προεδρίας για διπλωματικές υποθέσεις Κοστιαντίν Γελισέγεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Μια από αυτές τις «κόκκινες γραμμές» είναι οι τοπικές εκλογές στις περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών, που έχουν προκηρυχθεί για την 18η Οκτωβρίου στην αυτοανακηρυγμένη λαϊκή δημοκρατία του Ντονέτσκ και για την 1η Νοεμβρίου σε εκείνη του Λουγκάνσκ και στις οποίες δεν μπορούν να πάρουν μέρος δυνάμεις προσκείμενες στην ουκρανική κυβέρνηση, ανέφερε.
Το Κίεβο επιμένει ότι οι τοπικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν την 25η Οκτωβρίου σε όλη την ουκρανική επικράτεια, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία και υπό τον έλεγχο διεθνών παρατηρητών.
«Η Ρωσία οφείλει να ασκήσει πίεση στους αντάρτες να ακυρώσουν αυτές τις εκλογές.
Εάν γίνουν, αυτό θα είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για τις συμφωνίες του Μινσκ», τόνισε ο Γελισέγεφ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης