Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο – Θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για δεκαετίες

BBC: Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο – Θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για δεκαετίες
Η ποσότητα του φυσικού αερίου που βρίσκεται σε βάθος 1450 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα
Η ιταλική ενεργειακή εταιρία ENI ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Αιγύπτου, αναφέρει το BBC.
Όπως έγινε γνωστό από την εταιρία το κοίτασμα βρίσκεται σε 1.450 μέτρα βάθος και καλύπτει έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Θα μπορούσαν να εξαχθούν 30 εκατομμύρια κυβικά πόδια (10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα), ποσότητα που ισοδυναμεί με 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΝΙ.
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το κοίτασμα του Zohr θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και να καλύψει τις ανάγκες της Αιγύπτου σε φυσικό αέριο για δεκαετίες.
«Αυτή η ιστορική ανακάλυψη θα μπορούσε να αλλάξει το σενάριο για την ενέργεια στην Αίγυπτο» λέει ο Claudio Descalzi, εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ.
Η ΕΝΙ που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα είναι η μεγαλύτερη ξένη ενεργειακή εταιρία στην Αφρική.
Τον Ιούνιο υπέγραψε μία συμφωνία συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων με το υπουργείο πετρελαίου της Αιγύπτου που επιτρέπει στην εταιρία να κάνει έρευνες στο Σινά, τον κόλπο του Σουέζ, τη Μεσόγειο και τμήματα στο δέλτα του Νείλου.
Η ανακάλυψη της ΕΝΙ ακολουθεί μία σειρά από άλλες που έγιναν τελευταία στη Μεσόγειο και από τη γειτονική χώρα της Αιγύπτου, το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης