Τελευταία Νέα
Διεθνή

NY Times: Από στρατιωτική χειροβομβίδα σκοτώθηκε ένας αστυνομικός στο Κίεβο

NY Times: Από στρατιωτική χειροβομβίδα σκοτώθηκε ένας αστυνομικός στο Κίεβο
Η αιτία των συγκρούσεων ήταν η ψηφοφορία στην ουκρανική βουλή για την αυτονομία τμημάτων του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ
Τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 50 άλλοι τραυματίστηκαν στο Κίεβο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των New York Times.
Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ταραχών έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όπου διεξήχθη η ψηφοφορία για την αυτονομία δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες.
Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, ενώ η κυβέρνηση προσανατολιζόταν παρά τη σθεναρή αντίσταση της αντιπολίτευσης των εθνικιστών να εγκρίνει την παραχώρηση δύο περιοχών στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, ζητώντας από τη Ρωσία την προώθηση μίας ειρηνευτικής διαδικασίας σε αυτές τις δύο περιφέρειες.
Ακούστηκαν αρκετές δυνατές εκρήξεις και αν και δεν είναι ξεκάθαρο πώς σκοτώθηκε ο αστυνομικός, υπήρξαν αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ ότι έπεσε στρατιωτική χειροβομβίδα προς τα όργανα της τάξης.
Συνολικά μεταφέρθηκαν 12 αστυνομικοί με ασθενοφόρα σε σοβαρή κατάσταση και αργότερα το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς πέθανε.
Ήταν η πρώτη απώλεια που να έχει σχέση με βία για πολιτικούς λόγους στην πρωτεύουσα από το 2014.
Ο πρόεδρος Poroshenko αποδέχτηκε μία συνταγματική αναθεώρηση του προέδρου Putin κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όταν χιλιάδες στρατιώτες περικυκλώθηκαν σε μία μάχη από φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική ουκρανία.
Το κοινοβούλιο έκανε δεκτή σε πρώτη φάση μία αναθεώρηση του συντάγματος με 265 θετικές ψήφους σε σύνολο 450 για το νομοσχέδιο αποκέντρωσης.
Αλλά για να αλλάξει το σύνταγμα χρειάζεται μία ευρεία πλειοψηφία 300 βουλευτών.
Οι υποστηρικτές της αλλαγής θεωρούν ότι θα αποδυναμώσει τις αποσχιστικές τάσεις, αλλά η σύγκρουση με τους φιλορώσους έχει εξοργίσει τους βουλευτές της Ουκρανίας, που κάθε φορά μάχονται για να κερδίσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων τους για την όποια παραχώρηση προς τον Putin.
«Παζαρεύουν το αίμα μας και ξεπουλάνε την Ουκρανία» λέει ένας βετεράνος των μαχών της ανατολής Volodymyr Natuta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης