Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Άρχισε η νέα προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός και εκεχειρίας μεταξύ ουκρανικών και φιλορωσικών δυνάμεων

Reuters: Άρχισε η νέα προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός και εκεχειρίας μεταξύ ουκρανικών και φιλορωσικών δυνάμεων
Οι πρόσφατες ταραχές έξω από το κοινοβούλιο που κόστισαν τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ

Μία νέα προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός έγινε την Τρίτη ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
To Reuters τη χαρακτηρίζει, όμως, «εύθραυστη εκεχειρία», καθώς οι σποραδικοί βομβαρδισμοί και πυρά εξακολουθούν να πλήττουν τόσο των ουκρανικών, όσο και των φιλορωσικών δυνάμεων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων παρά την κατάπαυση του πυρός που προέβλεπε το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η ουκρανική κυβέρνηση και εκπρόσωποι των αυτονομιστών συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να σταματήσουν όλες οι παραβιάσεις της εκεχειρίας από την Τρίτη.
«Από τις 12:00 δεν υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις από παράνομες στρατιωτικές δυνάμεις, τώρα η κατάσταση είναι ήρεμη και δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματισμένοι στρατιώτες» ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Κιέβου Oleksander Motuzyanyk.
Δύο ακόμα αστυνομικοί υπέκυψαν, πάντως, στα τραύματά τους από την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί χθες έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών.
Η συμφωνία του Μινσκ που έγινε με τη μεσολάβηση των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχει στόχο να σταματήσουν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 6.500 ανθρώπους από τον Απρίλιο του 2014.
Αλλά οι βίαιες ταραχές έξω από το Κοινοβούλιο έδειξαν ότι ο Poroshenko θα πρέπει να δώσει μάχη για να κερδίσει ευρεία υποστήριξη για τη συμφωνία του Μινσκ.
Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, ανάμεσά τους και αυτόν που πέταξε τη χειροβομβίδα, η οποία πιθανότατα προκάλεσε και τον θάνατο των τριών αστυνομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης