Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έπαινοι Spahn (Γερμανία) για Τσίπρα – Θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Έπαινοι Spahn (Γερμανία) για Τσίπρα – Θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Αν επανεκλεγεί ο Αλ. Τσίπρας, θα έχει την ευκαιρία να αποτελέσει «έναν πολύ ισχυρό ηγέτη για τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των υπολοίπων πιστωτών της Ελλάδας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γεγονός που θα επιτρέψει τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, σε δηλώσεις του στο Bloomberg.
Μάλιστα, μίλησε με επαινετικά λόγια για τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι αν κερδίσει εκ νέου τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, θα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε έναν πολύ ισχυρό ηγέτη για τις μεταρρυθμίσεις, αν και σημείωσε ότι είναι ακόμη αναγκαία μια αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που «δεν θα είναι εύκολη».
«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλει να παραμείνει και να παρέχει οικονομική υποστήριξη, όμως ακόμη πρέπει να διαπραγματευτούμε σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους», σημείωσε ο Spahn, για να προσθέσει ότι «είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια λύση» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως για παράδειγμα επεκτείνοντας τις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις υπογραφείσες συμφωνίες από τους προηγούμενους κυβερνώντες και να προωθήσει την αναμόρφωση της οικονομίας.
«Ύστερα από τρεις εβδομάδες με κλειστές τις τράπεζες στην Ελλάδα, όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης