Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (ΕΕ) για το μεταναστευτικό: Να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων – Να ελεγχθούν οι εισροές πληθυσμών

Tusk (ΕΕ) για το μεταναστευτικό: Να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων – Να ελεγχθούν οι εισροές πληθυσμών
Κλειδί για πολλές προκλήσεις στο μεταναστευτικό είναι οι σχέσεις με τις χώρες του τρίτου κόσμου, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στους στόχους της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Όπως ανέφερε, πρώτος στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που χρήζουν διεθνούς προστασίας να τη λάβουν και δεύτερον, να υπάρξει έλεγχος στις μαζικές εισροές πληθυσμού.
Επισημαίνει ακόμη ότι κλειδί για πολλές προκλήσεις στο μεταναστευτικό είναι οι σχέσεις με τις τρίτες χώρες, προσθέτοντας ότι απαιτείται ισχυρότερη διασύνδεση μεταξύ της εξωτερικής πολιτικής, των εσωτερικών υποθέσεων και της ανάπτυξης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν τμήματα της διαδικασίας διεύρυνσης που σχετίζονται με τη μετανάστευση και το άσυλο στα Βαλκάνια και τονίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι δεσμοί με την Τουρκία.
Ο Donald Tusk υπογραμμίζει ακόμη ότι είναι σε συνεργασία με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με την «απάντηση» της Ευρώπης στο προσφυγικό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης