Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Με το νέο μνημόνιο θα ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» για τις εργασιακές σχέσεις

Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Με το νέο μνημόνιο θα ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» για τις εργασιακές σχέσεις
Αναγκαία χαρακτήρισε τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ώστε να υπάρξει σταθερότητα και ανάπτυξη με επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις απασχόλησης.
Ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των συμπερασμάτων της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί η συνδικαλιστική δράση για να βρεθεί λύση», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται πολιτική προοπτική».
Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν να «δηλητηριάζουν» το κοινωνικό σύνολο και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να σβήσουν οι πρακτικές των υποσχέσεων που αποδεικνύονται ψεύδη.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Τσίπρα, ανέφερε χαρακτηριστικά «πού ήσουν νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος» και προειδοποίησε ότι με το νέο μνημόνιο υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» για τις εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με όσα έχουν συζητήσει οι κ.κ. Juncker και Τσίπρας και με τις «Βαρουφάκειες εξυπνάδες» περί έξυπνων συλλογικών συμβάσεων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το νέο Μνημόνιο σημαίνει μια νέα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους γι' αυτό και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Σε όσους αναρωτιούνται τι νόημα έχει το συλλαλητήριο την ώρα που υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εκλεγμένη, ο απάντησε ως εξής: «Το συλλαλητήριο είναι η κραυγή αγωνίας όσων έχουν δουλειά γι' αυτούς που δεν έχουν. Να φωνάξουμε για μια ακόμη φορά: Φτάνει πια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης