Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Απαισιοδοξία για την κινεζική οικονομία – Πτώση του ΑΕΠ ακόμη και στο 5% το 2015

Nomura: Απαισιοδοξία για την κινεζική οικονομία – Πτώση του ΑΕΠ ακόμη και στο 5% το 2015
Ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος γαι την Κίνα, κατά τη Nomura, είναι η φυγή κεφαλαίων
Την απαισιοδοξία της σχετικά με την κινεζική οικονομία εκφράζει η Nomura, εκτιμώντας μάλιστα ότι το ποσοστό ανάπτυξης μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 5%.
Όπως αναφέρεται σε σημείωμά της, «οι επενδυτές έχουν μια σαφή απαισιόδοξη οπτική για την οικονομία. Από το 7%, 6%, 5% ή 4% ή ακόμη χαμηλότερα, η πιο δημοφιλής απάντηση για την τρέχουσα ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ ήταν ένα ποσοστό της τάξης του 5%, με την πλειονότητα των επενδυτών να εκτιμά μια οξεία επιβράδυνση 1-2 ποσοστιαίων μονάδων στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 έναντι του πρώτου εξαμήνου του έτους».
Ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος κατά τη Nomura είναι η φυγή κεφαλαίων, επισημαίνοντας παράλληλα, όταν αν καταστεί αναγκαίο ένα μεγάλο εργαλείο πολιτικής πριν τα τέλη του 2015, αυτό θα είναι πιθανότατα αυτό της δημοσιονομικής επέκτασης.
Παράλληλα, εκτιμά περαιτέρω υποτίμηση του γουάν, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 6,40-6,80 ανά δολάριο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ως δίκαιη τιμή (fair value) τα 6,40-7-10.
Στη χρηματιστηριακή αγορά, σημειώνει η Nomura, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια απαισιοδοξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης