Τελευταία Νέα
Διεθνή

UNICEF: Πάνω από 4 εκαυ. Σύροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ 2 εκατ παιδιά εκτός σχολείου στη Συρία

UNICEF: Πάνω από 4 εκαυ. Σύροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ  2 εκατ παιδιά εκτός σχολείου στη Συρία
Τα προγράμματα βοήθειας συνολικού ύψους 903 εκ. ευρώ έχουν καλυφθεί χρηματοδοτικά κατά το ήμισυ
Συνήθως οι αριθμοί κρύβουν το ανθρώπινο δράμα, αλλά στην περίπτωση της Συρίας ακόμα και οι αριθμοί είναι συνταρακτικοί.
Όπως ανακοίνωσε η UNICEF η σύγκρουση στη Συρία έχει αφήσει 16 εκατομμύρια ανθρώπους - σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά - σε ανάγκη σωτήριας βοήθειας και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της βασικής υγειονομικής περίθαλψης, της παροχής ασφαλούς νερού και υγιεινής και της εκπαίδευσης.
Περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται τώρα εκτός σχολείου στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ έως και 5 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε πόλεις και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς και μερικές φορές σκόπιμης διακοπής της παροχής νερού τους τελευταίους μήνες.
Σε ολόκληρη τη Συρία, περισσότερα από τα μισά από τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν μόνο εν μέρει ή είναι πλήρως εκτός λειτουργίας σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Σύροι - οι μισοί από αυτούς παιδιά - έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση σχεδόν πριν από 5 χρόνια.
Η Τουρκία έχει γίνει το σπίτι για περίπου 2 εκατομμύρια Σύρους υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας, περισσότερο από τριπλάσιοι από τις αρχές του 2014 και ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων από τη Συρία σε οποιαδήποτε χώρα.
Στο Λίβανο, μια χώρα 4,8 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενούνται 1,1 εκατομμύρια Σύροι ενώ η Ιορδανία φιλοξενεί σχεδόν 630.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες.
Η UNICEF έχει καταρτίσει προγράμματα βοήθειας ύψους 903 εκ. ευρώ, αλλά χρηματοδοτικά έχουν καλυφθεί κατά το ήμισυ και για αυτό ζητάει απ’ όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει στα προγράμματα της UNICEF Ελλάδος για τα παιδιά πρόσφυγες της Συρίας, να το κάνει στο http://bit.ly/unicefgr-Syria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης