Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brookings: Στην εντατική η ελληνική οικονομία – Καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις – Θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια

tags :
Brookings: Στην εντατική η ελληνική οικονομία – Καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις – Θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης του London School of Economics, υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα
Επιπλέον βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτες που παρουσίασαν ξένοι οικονομολόγοι στο Ινστιτούτο Brookings, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η οικονομία της θα παραμείνει στην εντατική, αν και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τουλάχιστον, έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης του London School of Economics, υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η χαμηλή παραγωγικότητα και η έλλειψη ανταγωνισμού.
Τα διαρθρωτικά προβλήματα οδηγούν σε καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων, για την οποία η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια από τους διεθνείς θεσμούς.
Όπως ανέφερε, η καθυστέρηση αυτή θα διαρκέσει μάλλον περισσότερο από τα τρία ή τέσσερα χρόνια που αποτελούν το χρονικό πλαίσιο για τα προγράμματα οικονομικών μεταρρυθμίσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Η οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Harvard, Carmen Reinhart, υποστήριξε ότι χρειάζεται «δραματική δράση» για να σπάσει ο κύκλος στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια, σημείο-κλειδί σε οποιαδήποτε λύση θα ήταν ένα βαθύ ονομαστικό κούρεμα στο δημόσιο χρέος και αν είναι δυνατόν και στο ιδιωτικό χρέος. .
Επώδυνη χαρακτήρισε τη λιτότητα στην Ελλάδα ο Christopher House του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μεγάλες πτώσεις στην παραγωγή, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης