Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μediterra: Κάνει απόβαση σε Τουρκία και Καναδά - Στις αρχές του 2016 ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές

tags :
Μediterra: Κάνει απόβαση σε Τουρκία και Καναδά - Στις αρχές του 2016 ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές
H εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στη Σαουδική Αραβία ενώ έχει επεκταθεί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Tην είσοδο της στην αγορά της Τουρκίας αλλά και του Καναδά σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα η Mediterra, που αναπτύσσει τα καταστήματα Mastiha Shop.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στη Σαουδική Αραβία ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία κοινής εταιρείας στην Τουρκία με τοπικό εταίρο, ενώ έχει ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς και την εξεύρεση συνεργάτη για την είσοδο της μαστίχας στον Καναδά.
Μάλιστα από τις αρχές του 2016 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές παραφαρμακευτικών προϊόντων στην περιοχή.
Σήμερα η Mediterra διαχειρίζεται 17 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν εκτός από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με 28,8% η Attica Ventures και με 5% η Κορρές.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά τη χρήση του 2014 διαμορφώθηκε στα 9,8 εκατ. ευρώ από 8,9 εκατ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 10%, ενώ τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 152 χιλ. ευρώ έναντι 132 χιλ το 2013.
Το 2014 ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όπου η εταιρεία κατέγραψε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ειδικότερα, στη χρήση του 2014, οι πωλήσεις τσίκλας εισέφεραν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών της και οι πωλήσεις καταστημάτων mastihashop το 31%.
Οι εξαγωγές της εταιρείας διπλασιάστηκαν, ανερχόμενες στο 15% των συνολικών εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης