Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Οι μετανάστες στρέφονται στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας – Εκατοντάδες ήθελαν να έρθουν Ελλάδα

Business Insider: Οι μετανάστες στρέφονται στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας – Εκατοντάδες ήθελαν να έρθουν Ελλάδα
Τους σταμάτησε η αστυνομία λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας
Εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία πέρασαν τη νύχτα στην ύπαιθρο κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, όπου τους σταμάτησε η αστυνομία για φτάσουν εντός ΕΕ, αναφέρει το Business Insider.
Σωροί σκουπιδιών και αυτοσχέδιες τέντες υπήρχαν κατά μήκος του δρόμου κοντά στην πόλη Edirne, 17 χιλιόμετρα από τα σύνορα, όπου η αστυνομία τους εμπόδισε - ασκώντας σε κάποιες περιπτώσεις και βία – να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθέτησαν ακόμα και κάγκελα για να αποτρέψουν την πρόσβαση των μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ακινητοποίησαν και τα λεωφορεία που έρχονταν από την Κωνσταντινούπουλη στην Edirne.
Αφού πέρασαν μία κρύα νύχτα κάτω από τα αστέρια και καθώς με το φως της ημέρας η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, πολλές οικογένειες οδηγήθηκαν πίσω στην Κωνσταντινούπουλη, όμως αρκετοί μετανάστες επέμεναν να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα με κάθε τρόπο.
«Είμαι νέος, είμαι δυνατός, αν καταφέρω να φτάσω στην Ευρώπη μπορεί να έχω μία καλύτερη ζωή, έχουμε εκπαίδευση και δεν υπάρχει τίποτα για εμάς εδώ στην Τουρκία» ανέφερε ο 25χρονος Saleh από το Χαλέπι της Συρίας, που είναι ηλεκτρονικός μηχανικός.
Η Τουρκία παρέχει καταφύγιο σε πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες στη Συρία και το Ιράκ, αλλά η έλλειψη δουλειών και η προσδοκία για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη κάνει πολλούς να θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα.
Ο Τayyyip Erdogan κατηγορεί για την προσφυγική κρίση τον κάποτε σύμμαχο και τώρα πικρό εχθρό του Bashar Al Assad.
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο κορμάκια παιδιών και γυναίκες να ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου χωρίς να έχουν καμία βοήθεια» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μία ομιλία του στην Άγκυρα.
«Η λύση για αυτή την κρίση είναι να ρίξουμε το τυραννικό καθεστώς της Συρίας» αποφάνθηκε ο Erdogan.
Οι μετανάστες τις τελευταία προτιμούν τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας, λόγω των πολλών θανάτων στη θάλασσα.
Μόνο την Τρίτη χάθηκαν 22 ανθρώπινες ζωές, όταν η υπερφορτωμένη βάρκα που επέβαιναν, ανατράπηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης