Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Επιμένει ο Αιγύπτιος μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει ελληνικό νησί για να μείνουν οι πρόσφυγες

CNN Money: Επιμένει ο Αιγύπτιος μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει ελληνικό νησί για να μείνουν οι πρόσφυγες
Ισχυρίζεται ότι θέλει απλά την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης για να υλοποιήσει το σχέδιό του
Αρχικά ακούστηκε περίπου σαν ανέκδοτο. Αφού η αλήθεια είναι ότι ξεπερνάει τη φαντασία.
Κι, όμως, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris δηλώνει αποφασισμένος να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του για αγορά ελληνικού νησιού πάνω στο οποίο θα μπορούν να μείνουν 100.000-200.000 πρόσφυγες.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN Money είναι πολύ κοντά στο να το υλοποιήσει, καθώς έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με δύο ιδιοκτήτες νησιών στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Ήρθαμε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και εξέφρασαν την επιθυμία να διαπραγματευτούμε» δήλωσε ο Sawiris, που αρχικά η ιδέα του για τη δημιουργία ενός παραδείσου για τους πρόσφυγες αντιμετωπίστηκε ως γελοία.
Τελευταία, όμως, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών πιθανών χορηγών.
«Θα κάνω μία μαρίνα για να δένουν τα πλοία, θα προσλάβω τους πρόσφυγες για να χτίσουν τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, ένα νοσοκομείο, ένα πανεπιστήμιο και ένα ξενοδοχείο» ισχυρίστηκε ο Sawiris, που προσανατολίζεται να πάρει στη δούλεψή του 100.000 με 200.000 ανθρώπους.
Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος υποστήριξε επίσης ότι θα ονομάσει το νησί Aylan στη μνήμη του μικρού Σύριου που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο.
«Ήταν η εικόνα του Aylan που με ξύπνησε» δήλωσε ο Sawiris στο CNN, προσθέτοντας ότι ελπίζει να εξασφαλίσει περισσότερα από δωρεές και να συστήσει μία εταιρία με αρχικό κεφάλαιο 100 εκ. δολάρια.
«Όποιος κάνει δωρεά θα πάρει μετοχές της εταιρίας και θα γίνει συνέταιρος στο νησί και στο όλο εγχείρημα» συμπλήρωσε ο Αιγύπτιος μεγιστάνας.
Ο Sawiris αποκάλυψε επίσης ότι θέλει την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης για να προχωρήσει το σχέδιό του.
Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του CNN να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Ο Sawiris υποστήριξε επίσης ότι τον πλησίασαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσδοκώντας μία γενικότερη συνεργασία μαζί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης