Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici (Κομισιόν): Δεν είναι στο τραπέζι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Moscovici (Κομισιόν): Δεν είναι στο τραπέζι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Θα εξεταστεί μείωση των επιτοκίων ή μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής του, σημείωσε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων
Δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «L' Opinion».
Όπως ανέφερε, το θέμα του ελληνικού χρέους θα αντιμετωπιστεί τους «επόμενους μήνες» και τόνισε ότι η προοπτική είναι είτε αυτή της μείωσης των επιτοκίων είτε της μεγαλύτερης διάρκειας αποπληρωμής του.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη διαπραγμάτευση, ο Pierre Moscovici σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον και τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι και όχι στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων».
«Επομένως, αν μιλάμε για διαγραφή χρέους, αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι», τόνισε, για να προσθέσει ωστόσο ότι «μπορούμε να συζητήσουμε για μείωση των επιτοκίων ή για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποπληρωμή του χρέους».
«Το σενάριο του "κουρέματος" δεν υφίσταται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων επέμεινε ότι η Ελλάδα είναι αναγκαίο να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει σεβαστή η εν εξελίξει προεκλογική εκστρατεία, όπως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
«Εμείς θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που θα προκύψει», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το θετικό είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα τάσσονται υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων».
Αυτή τη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς δεν γίνεται να σταματήσει η δουλειά που πρέπει να γίνει λόγω των εκλογών.
«Πρέπει να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τις μεταρρυθμίσεις που έπονται να υλοποιηθούν», σημείωσε.
Όσον αφορά την πιθανότητα να επανέλθει στο προσκήνιο το σενάριο Grexit, ο Pierre Moscovici επανέλαβε ότι θα ήταν καταστροφικό για όλους αν έπαιρνε σάρκα και οστά ένα Grexit, επισημαίνοντας ότι «θα προκαλούσε συστημικά και ανθρωπιστικά προβλήματα».
H Ευρωζώνη έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, τόνισε: «είναι ακέραια και αμετάκλητη».
Μια χώρα που θέλει να αποχωρήσει, δεν αποχωρίζεται μόνον το ευρώ, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η Ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης