Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας

ΥΠΕΞ: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας
Η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών για την Ουγγαρία
Δηκτική απάντηση, που δεν αφήνει περιθώρια, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουγγαρία, με αφορμή τις κατηγορίες της ουγγρικής κυβέρνησης για τη στάση της Ελλάδα στην προσφυγική κρίση.
Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με συνεχείς επιθετικές δηλώσεις Ούγγρων αξιωματούχων για τη στάση της Ελλάδας στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, δήλωσε τα εξής:
«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας αλλά, κυρίως, την «απαράδεκτη» – σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου.
Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι προφανές ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα που κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.
Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης