Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (Eurobank): Προειδοποιεί για τις ΑΜΚ των τραπεζών - Να μην υποστούν dilution οι υφιστάμενες μετοχές

Καραμούζης (Eurobank):  Προειδοποιεί για τις ΑΜΚ των τραπεζών - Να μην υποστούν dilution οι υφιστάμενες μετοχές
Ο κ. Καραμούζης μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποστούν dilution οι υφιστάμενες μετοχές των μετόχων
Για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών προειδοποιεί ο πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης.
Ο κ. Καραμούζης μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποστούν dilution οι υφιστάμενες μετοχές των μετόχων.
Ενδεχόμενο dilution στις υφιστάμενες μετοχές θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επενδυτών που θα θελήσουν να λάβουν μέρος στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, τόνισε ο κ. Καραμούζης.
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή καταθέσεων, ύψους 35 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 18 μηνών.
«Η άσκηση της ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να πείθει πλήρως τις διεθνείς αγορές και τους καταθέτες για τη χρηματοοικονομική ισχύ των τραπεζών, ελαχιστοποιώντας το βάρος για τους Ελληνες φορολογούμενους και μεγιστοποιώντας τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Καραμούζης.
Οι σύμβουλοι της Eurobank στην ανακεφαλαιοποίηση είναι οι Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca.
Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης αγορών και καταθετών, η μείωση του δανεισμού από το ευρωσύστημα και το κλείσιμο της ψαλίδας χορηγήσεων/καταθέσεων αποτελούν προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της ικανότητας των τραπεζών να χρηματοδοτούν την οικονομία.
Χθες ο κ. Καραμούζης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του ΣΕΤΕ, χαρακτήρισε προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την κυβερνητική σταθερότητα.
Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι «η χώρα έχει τις δυνατότητες να γυρίσει σελίδα, σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία από το 2016.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου είναι να διαμορφωθεί σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική και προσανατολισμό, ώστε τους επόμενους μήνες, αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας και αφετέρου να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων με άξονες, την ισχυρή ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και της οικονομικής εξωστρέφειας, την ενίσχυση της βιομηχανίας, την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Επιπλέον, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό πλαίσιο, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης